Ειδικές Διεργασίες

Ειδικές διεργασίες

Συγκολλήσεις

Η Άξων Μηχανολογική προσφέρει μια ποικιλία επιλογών συγκόλλησης. Οι συγκολλήσεις πραγματοποιούνται στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο συγκόλλησης μας.

Είμαστε πιστοποιημένοι από την TÜV Hellas - TÜV Nord σύμφωνα με το Section IX ASME Boiler and Pressure Vessel Code. Η Άξων είναι πιστοποιημένη για την καταγραφή των διαδικασιών πιστοποίησης διαδικασίας (PQR), την προδιαγραφή διαδικασίας συγκόλλησης (WPS) και δύο χειριστές που έχουν αποκτήσει εγγραφές δοκιμών πιστοποίησης χειριστή (WQTR).

Επίσης, η Άξων είναι πιστοποιημένη από την EuroCert για WPS σύμφωνα με το πρότυπο EN 15609-1, WPQR σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO15614-1: 2011 και για WPQ σύμφωνα με το EN ISO9603-1: 2013.

Επιφανειακές προστασίες

 • Φωσφάτωση

Μια αρκετά κοινή και αποδοτική διαδικασία επιφανειακής προστασίας είναι η φωσφάτωση - μία κρυσταλλική επίστρωση που σχηματίζεται επί σιδηρούχων μετάλλων που επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας της ανάδυσης. Αυτή η διαδικασία συνήθως χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη προστασία κατά της διάβρωσης, πετυχαίνοντας την αύξηση των ιδιοτήτων τριβής ολίσθησης των εξαρτημάτων και την ενίσχυση πρόσφυσης των επιφανειών που πρόκειται να βαφτούν.

Χαρακτηριστικά

Εμφάνιση

Σκούρο Γκρι - Μαύρο

Επιπρόσθετη επικάλυψη

Λαδί Συντήρησης ή Βαφή

Πρότυπο

BS EN 12476

Πάχος επικάλυψης

+0.005 mm


 • Μαύρη Οξείδωση (
  Black Oxide)

Επιφανειακή προστασία χημικής μετατροπής που δεν αλλοιώνει μηχανικά, φυσικά ή διαστασιολογικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας. Η εφαρμογή της, σε αντίθεση με άλλες επιφανειακές προστασίες που προσφέρονται, είναι κυρίως διακοσμητική, δεδομένου ότι προσφέρει μια περιορισμένη προστασία από τη διάβρωση σε ήπιες συνθήκες αλλά αποτελεί μια εξαιρετικά οικονομικά συμφέρουσα λύση.

Χαρακτηριστικά

Εμφάνιση

Ομοιόμορφη μαύρη απόχρωση

Πρότυπο

MIL- DTL-13924 D

Πάχος επικάλυψης

Κανένα

 

 • Χρωμάτωση (Alodine 1200S)

 Η χρωμάτωση είναι μια προστασία χημικής μετατροπής για αλουμίνια και κράματα αλουμινίου που αυξάνει τις αντί-διαβρωτικές ιδιότητες και προσφέρει βελτιστοποίηση συγκράτησης βαφής.

Χαρακτηριστικά

Εμφάνιση

Ιριδίζων χρυσό

Πρότυπο

MIL –DTL-5541

Πάχος επικάλυψης

Κανένα

 Βαφή

 Σε μια συνεχόμενη προσπάθεια για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας ,η Άξων Μηχανολογική επέκτεινε της δυνατότητες στον τομέα των επιφανειακών προστασιών προσφέροντας την επιλογή της βαφής των προϊόντων μας. Το προσωπικό μας είναι εκπαιδευμένο να παρέχει υψηλή οπτική και λειτουργική ποιότητα, προσφέροντας στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις.

 

Δουλεύοντας σε συνεργασία με μια ομάδα αφοσιωμένων υποκατασκευαστών η Άξων μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία επιφανειακών προστασιών όπως :

 • Ανοδίωση (Ηλεκτρολυτική πλαστικοποίηση)
 • Σκλήρυνση
 • Πλαστικοποίηση (Deconyl)
 • Συγκόλληση
 • Επιψευδαργύρωση
 • Επινικέλωση
 • Γαλβάνισμα

Το Τεχνικό μας τμήμα είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις και διευκρινήσεις .Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.