Ιστορία

1985

Η αρχή

Το 1985 η Άξων ξεκίνησε σαν μια μικρή κατασκευαστική στο Μαρούσι προμηθεύοντας αντλίες και μηχανισμούς ανύψωσης για την εγχώρια αγορά . 

1993

Ανάπτυξη, Εξαγωγές και η Αμυντική βιομηχανία.

Με συνεχής ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της η Άξων ξεκινά την επέκταση της σε καινούργιες αγορέςαι την κατασκευή εξαρτημάτων για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.Αυτή η αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων οδηγεί στις πρώτες εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Το 1998 η εταιρεία εισέρχεται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με την παραγωγή ανταλλακτικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 1999, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση η Άξων αποκτά δύο ακόμα  τόρνους  C.N.C, και δύο C.N.C κέντρα κατεργασίας.

2000

Καινούργιες εγκαταστάσεις, Επέκταση και η Αεροδιαστημική βιομηχανία.

Το 2000 η Άξων μεταφέρεται σε καινούργιες ειδικά κατασκευασμένες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εταιρεία.

Νέα μηχανήματα καθώς και η πιστοποίηση κατά ISO 9002 και αργότερα κατά ISO 9001 συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Άξων.

Το 2001 εισέρχεται στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία με ένα ευρύ φάσμα έργων, όπως η κατασκευή εργαλείων για τη συντήρηση των κινητήρων αεροσκαφών, η αντίστροφη σχεδίαση μηχανική και παραγωγή υδραυλικών μηχανισμών μεταφοράς ελικοπτέρων ,το σχεδιασμό και την παραγωγή του μηχανισμού ανίχνευσης και απενεργοποίησης θαλάσσιων ναρκών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ιδιοσυσκευές για τη συναρμολόγηση ατράκτων ελικοπτέρων Sicorsky.

2008

Αύξηση εξαγωγών, καινούργιες αγορές και κατασκευή ειδικών εργαλείων.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Άξων συνεχίζει την επέκτασή της σε νέους τομείς της αγοράς, με αύξηση των εξαγωγών και στη διεύρυνση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Ο τομέας της κατασκευής ειδικών εργαλείων αναπτύσσεται περαιτέρω και αυξάνεται παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για κινητήρες στρατιωτικών, καθώς και εμπορικών αεροσκαφών.

Η Άξων Μηχανολογική επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας της με την απόκτηση του πιστοποιητικού EN ISO 9001:2008 και η εφαρμογή  του Συστήματος Ποιότητας AS9100.

Σήμερα

Τωρινοί στόχοι και μελλοντικές φιλοδοξίες.

Παρά τις τρέχουσες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες ,η Άξων Μηχανολογική εστιάζει στη διατήρηση και ενίσχυση της ανάπτυξης της με τη συνεχή σύναψη νέων έργων, διατηρώντας παράλληλα τις εν εξελίξει επιτυχημένες συνεργασίες.

Μελλοντικές φιλοδοξίες της Άξων είναι να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία μας θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μένοντας πάντα ενημερωμένη για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις τρέχουσες πρακτικές.

Βασική μας επιδίωξη είναι να είμαστε πάντα πιστοί στην αποστολή και το όραμα της εταιρείας μας καθιστώντας μας ως έναν αξιόπιστο συνεργάτη.